torsdag 19 februari 2015

Harry Potter and the Goblet of Fire

(OBS! Kan innehålla spoilers från tidigare böcker!)

Författare: J. K. Rowling
Titel: Harry Potter and the Goblet of Fire
Serie: Harry Potter #4
Sidor: 734
Utgivningsår: 2000
Bokförlag: Scholastic Inc.

Detta år börjar med Quidditch World Cup och Harry är där med hans två bästa vänner Hermione och Ron samt hans familj. Men efter matchen så blir det uppståndelse och Voldemorts märke lyses upp i skyn ovanför dem och alla får panik. Senare får de nyheterna om att det ska bli en stor tävling mellan Hogwarts och två skolor till där en elev från vardera skola blir utvald till att vara med och tävla i tre olika saker.


Det tog tid att läsa den här boken eftersom jag läste första halvan i augusti och september, och sedan orkade jag inte läsa förrän i januari. Så jag mindes knappt första halvan och blandade ihop väldigt mycket med de andra böckerna och filmerna.

Men den var bra ändå så som de andra tre böckerna, dock tyckte jag att hela den här tävlingsdelen kändes mer som alla filmer och sådant som är ute idag så det kändes inte riktigt som Harry Potter på grund av det. Men även om jag tyckte att boken kändes lång när jag bara tittade på den, så gick det otroligt snabbt att läsa. Bara man började läsa så hade man snart läst 50 sidor utan att tänka på det.


Bok 1: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Bok 2: Harry Potter and the Chamber of Secrets
Bok 3: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Bok 4: Harry Potter and the Goblet of Fire

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar