onsdag 16 november 2016

The Infernal Devices #2, Clockwork Prince

(Kan innehålla spoilers!)

Författare: Cassandra Clare
Titel: Clockwork Prince
Serie: The Infernal Devices #2
Sidor: 500
Utgivningsår: 2015 (2011)
Bokförlag: Walker

Mortmain är försvunnen och ansvaret läggs på Charlotte och institutet att hitta honom som ett bevis på att Charlotte verkligen klarar av att ta hand om hela institutet själv. Samtidigt kämpar Will med att besegra sina egna mörka demoner och Tessa drar sig mer mot godhjärtade Jem. 


Trots att det tog flera veckor för mig innan jag äntligen hade läst klart den här boken så tyckte jag otroligt mycket om den. Jag längtar verkligen tillbaka till den här serien efter varje bok jag har läst ut, och känner att jag måste köpa nästa del snart!

Däremot blev jag också frustrerad på flera saker, och framförallt triangeldramat som uppstår mellan Tessa, Jem och Will. Jag tyckte otroligt illa om Will när jag stängde första boken, men efter den här delen så vet jag inte själv längre vart jag vill att den här serien ska sluta. Skulle det inte vara för Tessas envisa känslor för Will så skulle jag helt klart vara på team-Jem, men nu känns det som att hennes känslor för Jem inte är helt 100% och ÅH jag vill inte att hon ska vara med Jem om hon inte kan lämna sina tankar på Will! Det är inte rättvist mot stackarns Jem! AH KÄRLEKSDRAMAN!

Jag är rädd att den här serien kommer sluta med att huvudpersonen faller för the bad boy som typ alla andra serier nuförtiden. När kan huvudpersonen börja välja den trevliga typen som vågar visa sina känslor? När ska vårt samhälle sluta försköna mystiska män som är hårda och känslokalla?

Jag ber om ursäkt för mina tankar som strömmar ut över min recension men jag är så trött på alla triangeldraman som alltid slutar med den mystiska och mörka personen. (Jag märker nu att jag skrev om precis samma saker i första delen av den här serien också.)


För övrigt så har jag väl egentligen inte så mycket att säga. Jag finner hela mysteriet med Mortmain och egentligen hela storyn väldigt intressant. Jag tycker om böcker med lite deckar-tema och som faktiskt har mysterium man själv inte kan lösa från början av serien.

Jag ser väldigt mycket fram emot nästa (och sista?) bok.


Bok 1: Clockwork Angel
Bok 2: Clockwork Prince
Bok 3: Clockwork Princess

1 kommentar:

  1. Håller med om att inte falla för bad boys, det irriterar mig enormt när det händer i böcker. Det borde alltså inte varken romantiseras eller förskönas, irriterande. :-)

    SvaraRadera