måndag 3 april 2017

Red Queen

Författare: Victoria Aveyard
Titel: Röd drottning
Originaltitel: Red Queen
Serie: Red Queen #1
Sidor: 379
Utgivningsår: 2015
Bokförlag: Modernista

Mare Barrow's värld är inte uppdelad efter klass, religion eller kön, utan efter blod. Medan de silverblodiga regerar i en värld fylld av övernaturliga krafter och lyx, så är de rödblodiga deras tjänare och arbetare. Och bland de röda är Mare. Hennes specialitet är att vara ficktjuv, och det är det hon gör i dagarna i väntan på att bli sänd till krig. Men plötsligt så får hon en ny tjänst som tjänare på det kungliga palatset, och det är inte den enda överraskningen som väntar Mare.


Den här boken var JÄTTEBRA! Som en bladning mellan The Lunar Chronicles och The Selection. Jag trodde att det skulle vara återligare en rip off av dagens dystopi böcker, men även om den påminde mig väldigt mycket om andra böcker så var den underhållande från början till slut, på ett helt eget sätt.

Det fanns saker jag tyckte mindre om, saker som kändes som att de inte passade in utan bara fanns med för att försöka (men misslyckades) skapa drama. Till exempel slutet av boken, var jag verkligen inte förtjust i. Den kändes så typisk. Jag var inte heller förtjust i relationen mellan Mara och Cal, den kändes också otroligt typisk och som att det har hänt tusentals gånger tidigare i andra böcker.

Men annars gillade jag hela grejjen med röda och silvriga, jag älskade spänningen som boken förde med. Man ville bara fortsätta läsa för man var så nyfiken på vad som skulle hända. Det fanns inte heller något tillfälle då spänningen blev så överväldigande att den blev jobbig.

Nä det här var en perfekt bok för mig då jag på sistone har känt att jag har börjat tröttna på att läsa. Men den här boken drog mig rakt ner i läshålan igen, så nu har jag lust att läsa allt jag kommer över.

Rekommenderar till: Er som gillade The Lunar Chronicles, The Selection, och helt enkelt andra liknande fantasy/sci fi dystopier.

Rekommenderar inte till: Ni som är HELT trötta på böcker som följer ett visst typ av mönster, som så många andra böcker idag följer. (men jag måste säga att även då skulle jag rekommendera er att testa den här boken....)


Bok 1: Red Queen
Bok 2: Glass Sword

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar