lördag 5 oktober 2013

Blod & Choklad

Författare: Annette Curtis Klause
Titel: Blod & Choklad
Originaltitel: Blood & Chocolate
Sidor: 288
Utgivningsår: 1999

Vivian är en supersnygg varulv och är den enda tonårstjejen i flocken. De enda killarna i hennes ålder är dessutom hur omogna som helst och ställer alltid till med problem. Så träffar hon Aiden, en människokille som inte har en susning om att hon är en varulv eller att de existerar över huvud taget. 


Texten bak på boken säger i stort sett ingenting, så jag köpte den här boken främst för framsidans skull. Jag vet inte hur länge den här boken har legat och dammat i mitt rum, men nu plockade jag äntligen upp den och började läsa.

Boken är väldigt, hur ska jag säga... Jag blev förvånad över att det inte fanns någon åldersgräns på boken (brukar man ha det på böcker?) och jag tittade faktiskt efter om det fanns någonting, eftersom sex nämns lite hela tiden. Men jag fick reda på att bokens originella utgivningsår är 1997, så kanske de skrev väldigt mycket om sex på den tiden? (När jag föddes, alltså..)

Min favoritkaraktär var väl Willem, för han verkade så snäll och omtänksam. Jag önskar att man hade fått lära känna honom bättre, men tyvärr förblev han en sidokaraktär. Gabriel däremot äcklade mig genom hela boken. I bilden jag fick i huvudet var han en vuxen man, och passade verkligen inte att flirta med Vivian hela tiden. Jag ändrade dock åsikt om honom mot slutet av boken, men jag var fortfarande inte så förtjust i honom.

För övrigt gillade jag boken. Den gick snabbt och lätt att läsa, och blev inte direkt långtråkig. Jag fastnade inte riktigt i boken, utan kunde lägga ifrån mig den i stort sett var jag än var. Någon specifik handling kom aldrig fram, utan det var närmre slutet av boken det började hända saker. 

Favoritcitat: Gabriel som pratade om människorna: "De kanske inte kan förvandlas, men de kan ändå vara sina egna mardrömmars odjur." 

//Therese


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar