fredag 21 februari 2014

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Författare: Ransom Riggs
Titel: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
Originaltitel: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Sidor: 380
Utgivningsår: 2011

Jacobs farfar berättade alltid historier från sin barndom. Om hur han flydde från monster och hamnade på en ö med en massa barn med speciella egenskaper. Jacob älskade att lyssna på hans historier, men ju äldre han blev, desto mindre trodde han på dem. Men en dag så dör hans farfar och Jacob var den enda som såg monstret i närheten när han dog. Han börjar få en massa mardrömmar och sedan plötsligt får han tag på ett brev från ön hans farfar bodde på som barn.


Bilderna var bland det bästa. Jag skulle dock ha velat haft lite mer skrämmande bilder, men man ska inte klaga. Det är inte alla böcker som har en creepy bild på nästa blad. Det var nog dock därför jag egentligen köpte boken. Jag hade ingen blekaste aning vad boken handlade om annars.

Nu efter att jag läst den kan jag säga att handlingen var bra den också. Dock var den inte alls lika läskig som jag hade hoppats på, jag hade till och med velat haft lite värre bilder än de som fanns. Den blev egentligen som mest spännande mot de sista kapitlen, då det äntligen började hända lite mera. Men eftersom det är första boken jag lyckats läsa ut på flera månader, så var den inte alls dålig. Jag gillade humorn i boken också, men det kändes som att den försvann mot mitten någonstans.

Jag skulle vilja ha en fortsättning på boken i alla fall, och kommer det ut någon skulle jag helt klart läsa den. Det kändes som att boken inte riktigt tog slut där den gjorde och jag förväntade mig nästan att få reda på att det skulle komma ut en uppföljare men än så länge har jag inte sett eller hört något om det.

//ThereseInga kommentarer:

Skicka en kommentar