måndag 24 februari 2014

Nick & Norahs Oändliga Låtlista

Författare: Rachel Cohn & David Levithan
Titel: Nick & Norahs Oändliga Låtlista
Originaltitel: Nick and Norah's Infinite Playlist
Sidor: 198
Utgivningsår: 2006

Nicks band har ett av sina gig på en av klubbarna i stan, precis samma klubb där Norah & hennes bästa vän håller till. Efter att Nicks band har spelat färdigt ser han sitt ex komma emot honom, så han vänder sig till första bästa tjej han inte ens känner och säger: "Jag vet att det här kommer att låta konstigt, men har du något emot att vara min flickvän de närmaste fem minuterna?".
Norah, som är personen som råkar sitta bredvid Nick, känner Nicks ex och vill helst inte prata med henne, så hon besvarar frågan genom att lägga handen runt hans nacke och kysser honom.


Jag såg faktiskt filmen kvällen innan jag började läsa boken. Jag har velat sett både filmen och läsa boken länge nu, och är rätt glad att jag äntligen gjorde det. Filmen var dock väldigt olik boken, men ska jag vara ärlig så gillade jag boken mycket mera. I filmen var det mera att de försökte hitta Caroline som hade försvunnit iväg, men boken handlade mera om Nick & Norah. Tris var inte heller lika bitchig i boken som hon var i filmen. I boken verkade hon faktiskt rätt vettig ändå.

Biten med att Cohn & Levithan skriver vartannat kapitel gjorde ingenting. I andra böcker det har vart så har jag lätt blandat ihop personerna, men här var det ovanligt enkelt att hålla reda på vilket kapitel som tillhörde vem.

Humorn gillade jag också. Och hur Nick & Norah passade så bra ihop. Hur de satt och pratade om helt random saker som till exempel E.T och Salvatore.

För övrigt har jag inte så mycket att säga. Jag rekommenderar boken före filmen, men jag tyckte att filmen var bra den också.

//Therese


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar