måndag 31 mars 2014

Anna Dressed in Blood #1

Författare: Kendare Blake
Titel: Anna Dressed in Blood
Serie: Anna Dressed in Blood #1
Antal sidor: 369
Utgivningsår: 2011

Cas Lowood är ingen vanlig kille; han jagar spöken. Precis som hans förfäder flyttar han runt hela landet och "dödar" spöken. Det vill säga, skickar dem dit de hör hemma. Hans nästa spöke att döda heter Anna. Anna Dressed in Blood. Den här gången blir dock annorlunda än alla innan. Anna är mycket starkare än vad Cas hade förväntat sig, och dessutom blir flera många andra människor inblandade.


Har någon sett Supernatural? Den här boken påminde mig rätt så mycket om den serien. Kanske för att det handlar om typ samma saker. Hur som helst, tyckte jag om den här boken. Den var framför allt spännande. Jag tror dock den skulle vart mycket mera läskig som film, och skulle den komma ut på film skulle jag vilja se den.

En sak, mot slutet, jag tyckte var rätt kul, var är de nämnde Papa Legba. Jag hade ingen aning om att Papa Legba faktiskt har "existerat" eller hur man ska säga. Jag såg på American Horror Story för ett tag sedan, så när de nämnde honom i den här boken kände jag igen namnet, och bara måste kolla upp vem det egentligen var.

Jag skulle dock ha velat haft mera scener med bara Cas och Anna, och få veta mera om de andra spökena i hennes hus.

Annars tyckte jag som sagt om boken, och jag har inte så mycket mer att säga. Det finns en tvåa dessutom och den väntar till och med på mig i min bokhylla, men jag tror att jag tänker läsa någon annan bok emellan innan jag går vidare till den.

//ThereseInga kommentarer:

Skicka en kommentar