lördag 5 april 2014

Berövad

Författare: Liz Coley
Titel: Berövad
Originaltitel: Pretty Girl-13
Sidor: 299
Utgivningsår: 2013

När Angie ser sig själv i spegeln känner hon inte igen sig. Igår var hon en solbrun trettonåring, men nu är hon både längre, magrare och blekare. Tretton är hon inte heller längre, har hon fått reda på. Nu är hon sexton. Det har gått tre hela år sedan hon försvann, och hon har inget minne av de åren. Tre hela år då hon har vart försvunnen. De enda ledtrådar hon har är ärren runt hennes handleder och vrister. 


Den här boken var SÅ BRA. Jag hade så svårt att sluta läsa, men ändå så behövde jag ta pauser emellanåt för att det var så mycket som hände, och så sjuka saker som reddes ut. Eftersom det är meningen att allting ska vara ett mysterium, kan jag ju dock inte säga för mycket.

Det handlade om övergrepp, vilket också står på baksidan, och jag hade ingen aning om det när jag började läsa boken. Jag trodde bara att det handlade om en tjej som hade, ja, försvunnit. Blivit kidnappad. Men övergrepp hade jag inte en tanke på. Så jag blev både arg och chockad när de kom fram till att det var det. Är det något jag avskyr så är det just övergrepp, så jag läste mig igenom boken med blandade starka känslor och visste nästan inte vart jag skulle ta vägen efter vissa kapitel.

Jag beundrar dock Angie, fast det måste väl alla göra. Tänk att det finns så starka människor som henne som tar sig igenom sådant här och lever vidare. Någon jag dock inte beundrade alls var hennes omogna pappa. Jag kan förstå att han var upprörd, men när han inte ens kunde stötta sin dotter?!

Personlighetsklyvningen var rätt kul ändå. Och hur allt pusslades ihop i olika bitar tack vare det. Inte så att man fick veta allting från början till slut, utan att det kom in lite nya "minnen" hur som helst. Nu har jag ingen aning om någon förstod vad jag menade där, men nåja.

//ThereseInga kommentarer:

Skicka en kommentar