onsdag 21 januari 2015

Hyperbole and a Half

Författare: Allie Brosh
Titel: Hyperbole and a Half
Sidor: 369
Utgivningsår: 2013

"This is a book I wrote. Because I wrote it, I had to figure out what to put on the back cover to explain what it is. I tried to write a long, third-person summary that would imply how great the book is and also sound vaguely authoritative --- like maybe someone who isn't me wrote it --- but I soon discovered that I'm not sneaky enough to pull it off convincingly."


Jag har inte läst en bok sedan i somras av väldigt många olika skäl. Så det här var verkligen en väldigt lätt start igen. Eftersom den är fylld av bilder och dessutom var väldigt kul att läsa. Det ovan var en del av beskrivningen som stod på baksidan och eftersom jag inte har något annat kort sätt att beskriva boken så tog jag det.

Boken var en biografi, fast på ett humoristiskt sätt samt med bilder, av Allie. Så det var mest bara en massor av olika berättelser om hur hon var och händelser från hennes liv som till exempel när hennes mamma tog med henne och hennes lillasyster ut i skogen när de var små, och så gick deras mamma vilse, eller de gångerna hon försökte träna sin otroligt korkade, och mest simpla, hund. Hon skrev också om seriösare saker som hennes depression, men det var ändå väldigt kul att läsa om.

En bonus var ju att jag kände igen mig själv väldigt mycket igenom nästan hela boken. Inte helt och hållet förstås, som personlighetsdrag och livshändelser till exempel. 

Helt klart värd att läsa till omväxling mot vanliga böcker och dessutom om du har sådan sorts humor. Bara texten från baksidan av boken gjorde att jag ville läsa den för jag tyckte den lät perfekt för mig, så tycker ni att den kursiva texten ovan låter intressant så rekommenderar jag den här boken. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar