torsdag 29 januari 2015

Och så var de bara en

Författare: Agatha Christie
Titel: Och så var de bara en
Originaltitel: And Then There Were None
Sidor: 248
Utgivningsår: 1939
Bokförlag: Bookmark Förlag

Tio främlingar har blivit bjudna till en ö där det finns en väldigt fin herrgård som en viss miljonär Mr. Owen har köpt. Men gårdsägaren dyker aldrig upp och plötsligt spelas ett otäckt meddelande upp från rummet bredvid och alla gästerna börjar förstå att det här är något slags skämt, och det är ungefär samtidigt folk börjar dö, en efter en.


Jag har inte läst en deckare på åratal och hade faktiskt inga planer alls på att göra det, men min bästa vän tipsade mig om den här boken och sa att den var jättebra, så jag lånade den utav henne och efter att ha tagit tid på mig med att läsa efter första kapitlet, så läste jag ut resten av boken på två dagar. Den var otroligt bra och lättläst och samtidigt spännande.

Jag har aldrig hört om författaren innan, men det verkar som att de flesta känner igen hennes namn. Boken inleddes med massvis av personer och olika namn och jag höll inte ens koll på vilka de olika personerna var i slutet, så det var ett litet minus. Jag hade gärna haft en bättre översikt av dem, och eftersom de var så många som tio stycken och åtta av dem var män, så var det lätt att blanda ihop gubbarna.

Boken följde dessutom en gammal barnramsa och det tyckte jag var jättekul. Riktigt kul att se hur mördaren i boken dessutom hade försökt få allt att likna ramsan så mycket som möjligt. Och man kände sig iakttagen genom boken, vilket nog var känslan som alla karaktärerna hade.

Jag vill inte berätta för mycket eftersom det mesta kan spoila, men jag rekommenderar den. Det kan hända dock att den är bättre på originalspråket, men det brukar det mesta vara. Tills vidare ska jag försöka läsa fler böcker av Christie.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar