onsdag 6 maj 2015

The Curse Workers #1 White Cat

Författare: Holly Black
Titel: White Cat
Serie: The Curse Workers #1
Sidor: 310
Utgivningsår: 2010
Bokförlag: Gollancz

Cassels familj är de enda som vet att han är en mördare. Han är också den enda i sin familj som inte kan använda magi. Hans farfar är en svart-fingrad döds-magiker, hans mamma sitter i fängelse och hans bröder stöter ut honom för att han inte kan magi. Dessutom är han hemsökt av en vit katt. 


Den här boken var riktigt bra. Den har stått i min bokhylla i ett år nu, men efter att ha läst en bok av Holly Black, och dessutom kommit ihåg att jag hade en till ståendes i bokhyllan, så passade jag på att läsa en till. Jag visste dock inte att den tillhörde en serie, men det har jag inget emot.

När jag tänker tillbaka på boken, så är den mycket mer dramatisk om man tänker på den utifrån, än när man läser den. Det finns folk som dör och massor av bedrägeri och kärlek. Känslor och saker. Jag tyckte om den, och jag vill definitivt läsa nästa bok i serien.

Jag har dock inte så mycket kommentarer över huvud taget. Jag skulle väl helt enkelt rekommendera den till alla som gillar fantasy överlag. Den var inget ut över det ordinära, men den är helt klart värd att läsa.


Bok 1: White Cat
Bok 2: Red Glove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar