måndag 27 juli 2015

The Curse Workers #2, Red Glove

(OBS! Kan innehålla spoilers från tidigare böcker!)

Författare: Holly Black
Titel: Red Glove
Serie: The Curse Workers #2
Sidor: 262
Utgivningsår: 2011
Bokförlag: Orion

När Cassel's bror har blivit mördad är det plötsligt på hans ansvar att ta reda på vem mördaren är. Han blir ombedd av både agenter och av Zacharov själv, om att hjälpa dem med saker, och han ställs upp inför flera ultimatum. 
Samtidigt som detta händer så är Lila hopplöst förälskad i Cassel på grund av förtrollningen som blev kastad på henne, och han kämpar emellan vad som är rätt och fel och hur långt man kan gå med någon vars känslor bara är av magi.


Jag tyckte inte att den här boken var lika bra som första. Den här kändes mer som ett vanligt mord mysterium, med lite drama inblandat, och dessutom var det inte så svårt att gissa sig fram till svaren eftersom det redan fanns ganska få självklara alternativ att välja emellan.

Jag fastande aldrig i boken heller, nästan inte ens i slutet. Den var inte lika spännande som första, men inte alls dålig på något sätt heller.

Jag hoppas att följande bok kommer vara mer intressant, men jag tror också det. Det känns som att den här boken byggde upp lite inför vad nästa bok kommer att vara.


Bok 1: White Cat
Bok 2: Red Glove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar