måndag 6 juli 2015

Matched #1, Matchad

Författare: Ally Condie
Titel: Matchad
Originaltitel: Matched
Serie: Matched #1
Sidor: 350
Utgivningsår: 2010
Bokförlag: Rabén & Sjögren

Cassia lever i en värld där själva samhället väljer vem man ska gifta sig med, var man ska arbeta, när man ska dö, och ja, allt. Efter att man fyllt 17 kan man äntligen matchas med en person som kommer bli ens framtida man eller hustru, och Cassia har alltid sett jättemycket fram emot den dagen.
Men sedan när dagen är där, och Cassia har blivit matchad, känns inte allt så säkert längre. Cassia är inte alls säker på sin match, och börjar tveka över om det här samhället verkligen är så perfekt som hon alltid har trott.


Åh, vad ska jag säga om den här boken...

Jag känner att jag inte har så jättemycket åsikter. Den var inte dålig alls men den var inget märkvärdigt heller. Jag tycker om dystopier eftersom de jag läst har alla skilt sig ifrån varandra, och det är alltid kul att få reda på sätt som folk skulle kunna föreställa sig att världen går under på.

Sedan blev jag dock lite upprörd över hur samhället var. Jag tycker verkligen inte om när folk bestämmer över en, och den här boken sköt verkligen i höjden när den kom till det. Jag tycker om att det handlar om mänskliga rättigheter i alla fall, och att Cassia börjar förstå att inte ha några val inte är så bra som det såg ut från början.

Tyvärr vet jag inte vad jag ska skriva mer, så jag tänker nog avrunda här.


Bok 1: Matchad
Bok 3: Utvald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar