torsdag 8 oktober 2015

Du är aldrig ensam

Författare: Sarah Dessen
Titel: Du är aldrig ensam
Originaltitel: Lock and Key
Sidor: 462
Utgivningsår: 2008
Bokförlag: Rabén & Sjögren

Ruby är van vid att klara sig själv. Hon har bott helt ensam i snart två månader efter att hennes mamma lämnade henne i det gula, fallfärdiga huset där de hade tillbringat sina senaste år. Hon skulle ha klarat sig tills hon fyllde arton om hon inte skulle ha blivit påkommen av hennes hyresvärdar. Och på så sätt blev hon skickad till sin äldre syster Cora, som hade stuckit ifrån Ruby & deras mamma 10 år tidigare. Plötsligt hamnar Ruby i ett stort, fint hus hos sin syster och hennes man, i ett stort rikt område och Ruby hamnar i en jättefin skola där hon inte passar in alls.


Den här boken var jättebra. Jag tyckte jättemycket om familjedramat eller vad man ska kalla det. Hur allting låg till och så, det var jätteintressant. Hur personer såg på det med att Ruby bodde själv i ett gult hus i två månader. Vart försvann hennes mamma, och varför stack hon? Varför hade Cora aldrig hört av sig på de där 10 åren? Man fick massor av frågor, som besvarades under bokens gång. Jag tyckte om det.

Jag tycker också om hur olika personer är skrivna på så realistiska sätt. Jag skulle inte ens säga att de är överdrivna på något sätt, utan alla karaktärer i boken var extremt bra skrivna.

En sak som var jobbig däremot var allt hoppande i tiden, i ett stycke kunde det handla om något som hade hänt för länge sedan eller fast bara någon timme tidigare, och i nästa stycke kunde det vara tillbaka i nutid. Detta gjorde så att jag tappade bort vad som hade hänt innan jag läste om sådant som hände i dåtid. Det kunde hon kanske ha skrivit på ett enklare och bättre sätt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar