torsdag 7 januari 2016

Engelsfors #2, Eld

(OBS! Kan innehålla spoilers!)

Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Titel: Eld
Serie: Engelfors #2
Sidor: 634
Utgivningsår: 2012
Bokförlag: Rabén & Sjögren

Andra året på gymnasiet ska snart börja och det är helt uppenbart att något är väldigt, väldigt fel med Engelfors. Skogen håller på att dö av torka och De Utvalda väntar på att demonerna ska göra nästa drag. 


Ja, beskrivningen till boken sa ju inte så mycket jämfört med hur otroligt mycket händelser som fick plats i den här lilla boken. Att det var 600 sidor var jag knappt medveten om när jag började läsa den. Jag tänkte inte riktigt att den lixom var lite tjockare än "vanliga" böcker jag brukar läsa är. Så det tog en otroligt lång tid att läsa den, dock så har jag knappt haft tid, lust eller ork att läsa.

Hur som helst. Den var en positiv överraskning. Jag tyckte ju inte om första delen, jag skulle troligen ha gett den 1/5 stjärnor, men den här tog en hel vändning! Kanske min smak har förändrats eller kanske den här boken faktiskt var bättre än den första? Jag har ingen aning om varför jag tyckte så mycket om andra delen när jag inte alls tyckte om första. Jag kanske skulle läsa den igen för att ta reda på det.

Och jämfört med filmen som jag såg där jag kände att många av personerna var väldigt orealistiska så måste jag säga att den här boken kändes väldigt nära verkligheten. Det kändes mer som naturliga reaktioner från folk och jo visst, boken var väl så överdriven som böcker och filmer kan bli när man ska skriva om vardagsproblem, för på något sätt måste man ju väcka känslor. Det är helt acceptabelt. Jag måste också säga att boken kunna vara rätt obehaglig, speciellt när det kommer till otäcka saker som man själv kanske har någon sorts erfarenhet av. Jag tog ett par pauser i sådana tillfällen.

Jag vet inte mer vad jag ska säga förutom att jag definitivt kommer läsa sista delen. Förhoppningsvis gör den inte mig besviken.


Del 2: Eld 

Extraböcker:
Del 2.5: Berättelser från Engelsfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar