fredag 16 september 2016

Don't Even Think About It

Författare: Sarah Mlynowski
Titel: Don't Even Think About It
Serie: Don't Even Think About It #1
Sidor: 304
Utgivningsår: 2014
Bokförlag: Orchard Books

När klass 10B fick vaccin mot influensan, så var biverkningarna de förväntade sig kanske huvudvärk. Kanske ont i armen. Men absolut inte förmågan att läsa tankar. Plötsligt kan de höra vad alla tänker. Deras vänner. Deras lärare. Deras föräldrar. Snart vet de allting om varandra.


Det här var en otroligt intressant bok. Som handlar om en hel klass, där alla plötsligt kan läsa varandras tankar. Där alla plötsligt kan använda telepati. Där alla kan ta reda på allting om varandra, och om alla andra runt omkring dem.

Den var väldigt mänsklig, med realistiska människor och problem, och ännu bättre var att karaktärerna var väldigt logiska. De ändrade aldrig åsikter eller känslor på orealistiska sätt, utan de höll sig ganska likadana igenom hela boken, även om många av dem förändrades, så kändes det väldigt verkligt, och orsakerna till deras beteenden kändes väldigt logiska. Enorma plus ifrån mig!

Dessutom var det väldigt kul att få en inblick i många olika människors liv och läsa utifrån deras perspektiv. Och det var väldigt lätt att inte blanda ihop karaktärerna medan man läste. Vissa mindre viktiga karaktärer så kom man kanske inte alltid ihåg, men de som var mer huvudkaraktärer så kunna man hålla reda på.

Jag har lust att läsa mer av Sarah Mlynowski för den här första boken var en trevlig överraskning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar