tisdag 17 september 2013

The Mortal Instruments #2, City of Ashes

(OBS! Kan innehålla spoilers från tidigare böcker!)

Författare: Cassandra Clare
Titel: City of Ashes
Serie: The Mortal Instruments #2
Sidor: 451
Utgivningsår: 2008

Clary önskar att hennes liv kunna bli som vanligt igen. Att hennes mamma kunde vakna och att hon inte kunde se övernaturliga varelser längre. Hon skulle också få mer tid med Simon, som börjar bli mer än en bästa vän för henne. Men helt plötsligt blir "Downworlder children" mördade här och där och inkvisitorn kommer för att rätta till saker, men hon verkar ha något emot Jace och tror att han är en förrädare.


När City of Bones var slut så kände jag mig helt tom inombords. Alla känslor jag hade var helt huller-om-buller. Först ville jag inte läsa andra delen, för jag ville inte att serien skulle sluta på något sätt som jag inte gillade, (jag har vart med om det förut, och det är inte kul!) så jag läste en massa annat under tiden.

Sedan beställde jag äntligen hem City of Ashes och gav The Mortal Instruments en till chans.

Jag är glad för att jag gjorde det. Trots att den här boken var riktigt bra, så var den ändå inte lika bra som den första. Jag fastnade inte på samma sätt. Början var för det mesta lite förvirrande och när Clary och Jace träffades kändes det som att ingenting hade hänt i den första delen av serien. Vilket det absolut hade.

Men det tog inte länge förrän jag var fast i den här boken också. Jag är en sucker för triangeldraman, speciellt när allt lutar mot den killen jag gillar mest, d.v.s. Jace. Även om syster och bror delen äcklar mig. Men jag vet inte vad jag tror om det. Det är så mycket mysterier i The Mortal Instruments så man själv börjar fundera över vad som egentligen är sanning.

Att det är skrivet i tredje person stör mig inte alls. Det har faktiskt blivit ännu bättre sen första boken, och även om det byter mellan rätt många personer så hänger man med och vet vem det handlar om nästan direkt.

En sak jag stör mig på är hur Clare skriver att en person kommer in, och beskriver utseendet på personen, och väntar lite extra länge med att berätta VEM denna person är. Jag brukar alltid smygkolla vem det är, för vem ska jag föreställa mig att det är i mitt huvud, om jag inte vet? Men jag antar att det hör till vissa författare, att vara mystiska med den delen.

//Therese


Bok 1: City of Bones
Bok 2: City of Ashes
Bok 3: City of Glass
Bok 3: City of Fallen Angels

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar